Boscrosser Ivo Sprenger
Boscrosser Ivo Sprenger

Boscrossers Heiloo maken zich klaar voor Nederlands beste BMX´ers

Sport Heiloo

Zaterdag 8 en zondag 9 oktober strijkt de top van Nederlands BMX neer in Heiloo, waar de laatste in de reeks van de top competitie BMX wordt verreden.

De top competitie of ook wel TC kan worden gezien als de eredivisie van de Nederlandse BMX sport. Rijders als Jelle van Gorkum, Niek Kimmann, Twan van Gendt en Laura Smulders zijn ooit vanuit de TC klasse doorgestroomd naar hun huidige internationale niveau. 

De zaterdag staat in het teken van de trainingen en op zondag barst de wedstrijd los. Bmx'ers vanaf 5 jaar zullen het weekend strijden voor de laatste punten in het klassement. Er worden 500-600 inschrijvingen verdeeld over diverse klassen verwacht. De muziek, de diverse stands en tribunes maar vooral het publiek maken de wedstrijdsfeer compleet. De komende week steekt een groep trouwe vrijwilligers veel tijd in het prepareren van de baan en het omliggende terrein om zodoende tot een geslaagd evenement te komen. Rond het Vennewater zullen in het weekend diverse parkeerwachters aanwezig zijn, om het grote aantal auto's op geordende wijze te laten parkeren. 

Zaterdag en zondag zijn de Boscrossers er klaar voor en hopelijk komt heel Heiloo en omgeving kijken naar dit fantastische evenement.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant