Victor Posch (links) en Martin Buitenhuis.
Victor Posch (links) en Martin Buitenhuis.

Zanger Martin Buitenhuis opent Ypestock-tentoonstelling

Algemeen Heiloo

HEILOO - Een verrassing. Zo mag vrijdagmiddag met recht het onverwachte optreden van zanger Martin Buitenhuis genoemd worden.

De zanger van de bekende band Van Dik Hout trad op in de Oudheidskamer in Heiloo, samen met Heilooenaar en saxofonist Victor Posch. Dat gebeurde tijdens de officiële opening van de expositie over tien jaar Ypestock. Een toepasselijk optreden, omdat grote artiesten en bands tot zestien jaar geleden tien jaar lang van zich lieten horen in Heiloo. Ook Martin en zijn band traden met plezier op tijdens Ypestock.

“Ik weet nog goed dat ik in 1995 naar Heiloo ging voor een optreden. Op een zondagmiddag. Ik dacht: dat kan nooit leuk zijn ’s middags in een klein dorp. Maar het was geweldig, het terrein stond bomvol mensen en het dak ging eraf. De temperatuur steeg van 20 naar 38 graden.” Martin noemt de sfeer van het Ypestock-festival “ontspannen” en “echt Noord-Hollands”. “Iedereen had veel zin in een feestje en wij ook. Niet voor niets kwamen we terug in Heiloo, we traden hier om de twee jaar op.” Ook Marcel Keet, destijds lid van het laatste Ypestock-bestuur, is enthousiast en heeft mooie herinneringen aan het festival. “En ik ben niet de enige, het publiek kwam uit alle lagen van de bevolking en uit alle hoeken en gaten. Tegelijkertijd was de saamhorigheid groot. Het waren mooie feesten."

"Daarom is deze tentoonstelling zo leuk. Je ziet hier veel foto’s, filmpjes, posters en t-shirts uit die tijd.” Verder deed Oud Heiloo-voorzitter Jaap de Graaf het woord tijdens het openingsritueel. “Naast de nog bestaande tentoonstelling over jongerencentrum BukBuk, wilde onze vereniging een ander recent onderwerp naar voren schuiven. Ook nu is dat weer gelukt met een terugblik op Ypestock. Geweldig!”

De tentoonstelling is elke zaterdag tussen 14.00 en 17.00 uur te bezoeken en op dinsdag van 19.00 tot 21.00 uur. De Oudheidskamer is gevestigd aan de Bergeonstraat 30 in Heiloo.

Tekst en foto: EJV Mediaproducties/ Evert Visser

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant