Afbeelding

Liesanne verliefd op Zuid-Afrika

Cultuur Heiloo

Liesanne de Wijs is voor haar studie op stage in Zuid-Afrika, Port Elizabeth. Ze helpt bij het sportproject van Khaya Volunteers, Izizwe Projects. Ze is er nu 6 weken en vertelt Uitkijkpost over haar verblijf. 

"In mijn eerste weken was hier het Holiday program; tijdens de schoolvakantie kinderen van de straat houden, eten geven en natuurlijk onwijs leuke dagen geven. Wij deden tijdens dit programma de activiteiten; Sport, Arts & crafts, Fun games en Dance. Dit was geweldig om te doen, hoe blij de kinderen zijn met dat ze kunnen spelen in een veilige omgeven is zo leuk om te zien.

Nu de vakanties over zijn is het sportproject weer begonnen, dit betekend op verschillende scholen de gymlessen verzorgen. Ook hier zie je dat de kinderen blij zijn om te mogen spelen, zonder dit project zouden ze namelijk helemaal niet sporten. Wij spelen vooral de spelletjes zoals; voetbal, netbal, tikkertje, estafette en fun games. Ook ben ik sommigen dagen aanwezig op de crèches hier helpen wij met het lesgeven aan de kinderen; tellen, ABC, lichaamsdelen en kleuren maar ook met de lunch en spelen.

Verder zijn hier nog projecten zoals; Swimming, Gardening, Toothbrushing, Human dignety Center en nog veel meer.

Verder is het land Zuid-Afrika geweldig, in het weekend zijn wij vrij en hier maken wij gebruik van om het land te ontdekken. Zo zijn wij al een weekend naar Natures Valley geweest waar wij natuurparken hebben bezocht, geziplijnt en gebungeejumpt. Ook hebben wij hier gesandboard, lokale marktjes bezocht, strand en naar Addo elephant park geweest. Ik ben oprecht verliefd geworden op dit land! Een land met veel verschillende landschappen, stuk voor stuk onwijs lieve mensen en de waardering die je krijgt voor het werk dat je doet is geweldig!"

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant