Foto: RTV Noord-Holland
Foto: RTV Noord-Holland

Meander gymt op verzoek van ouders voorlopig niet meer buiten bij GGZ

Human Interest Heiloo

Basisschool Meander in Heiloo schrapt voorlopig de buitengymlessen op het nabijgelegen GGZ-terrein. Dit gebeurt op verzoek van een aantal ouders dat zich zorgen maakt over de veiligheid van hun kinderen, na incidenten met cliënten van de psychiatrische inrichting.

Reden van de zorgen bij de ouders is een aantal incidenten op Landgoed Willibrordus, waar de GGZ zit. Vorige week werd een GGZ-medewerker zwaar mishandeld door een cliënt. Eind vorig jaar ontsnapte bovendien een ex-tbs'er uit de instelling en verkrachtte een bejaarde bewoonster op het terrein. Bij een aantal ouders van leerlingen van OBS Meander heerst daardoor een gevoel van onveiligheid. Ze willen niet langer dat hun kinderen op een sportveld van de GGZ les krijgen. Ze hebben hun zorgen aangekaart bij de schooldirectie en die heeft besloten de buitengymlessen daar voorlopig te schrappen.

Slapeloze nachten
De basisschool maakt ook gebruik van een sporthal op het landgoed. "Vorig jaar nog kwam er een man de sporthal binnen en begon te schreeuwen", vertellen ouders aan NH. "Kinderen hadden daar slapeloze nachten van." Na dat incident is besloten dat de deur van de sporthal tijdens de lessen op slot moet.

De directie van de OBS Meander en de GGZ Noord-Holland Noord willen nog niet reageren op de onrust. Binnen twee weken is er een overleg gepland met alle betrokken partijen over de toekomst van de buitengymlessen.

Burgemeester
"De school mag zelf beslissen waar ze de gymlessen geven, wat mij betreft zou dit prima op het GGZ-terrein kunnen", stelt burgemeester Hans Romeyn in een reactie. "Er is geen directe aanleiding om zorgen te hebben. Er gebeuren heel weinig incidenten daar."

Bron: RTV Noord-Holland

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant