Foto: Obs Meander
Foto: Obs Meander

Modderkindjes op Obs Meander

Human Interest Heiloo

Woensdag 29 juni deden de groepen 1/2 van Obs Meander mee met de landelijke ModderDag. Ontdekken wat modder is, hoe je er mee kunt spelen en wat de aarde betekent voor ons dagelijks leven. Landelijk speelden 125.000 kinderen deze dag in en met de blubber. 

Jaarlijks vieren de juffen van de kleutergroepen op Obs Meander hun verjaardag. Juf Jolanda kwam met het initiatief om tijdens deze gezellige dag, mee te doen met de nationale ModderDag. Dit paste helemaal in het thema n.a.v. het boek 'Floddertje' van Annie M.G. Schmidt. Zand- en watertafels werden klaargezet om modder mee te maken, grote schildervellen hingen buiten voor modder-schilderijen en de kinderen konden in de zandbak spelen met modder.

Als klap op de vuurpijl kwam de Brandweer Heiloo i.s.m. hun jeugdafdeling alle kinderen schoonspuiten!

International Mud Day
International Mud Day is ontstaan in Nepal om kinderen de noodzakelijke positieve natuurervaringen te geven en de verbinding tussen kinderen en hun omgeving te vergroten. In navolging hiervan wordt ook in o.a. Australië, Denemarken, de Verenigde Staten en nu ook in ons dorp ModderDag gevierd!

ModderDag werd in 2013 voor het eerst in Nederland georganiseerd. Vanaf 2016 wordt de ModderDag georganiseerd door IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid.

Ingezonden door Obs Meander

Foto: Anja Ditmars

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant