Afbeelding

Kanaalweg vanaf 2 juli weer gedeeltelijk open

Algemeen Heiloo

De werkzaamheden aan de Kanaalweg lopen voorspoedig en naderen het einde voor de zomerstop. Vanaf 2 juli is de Kanaalweg vanaf de Kennemerstraatweg tot en met de afslag naar bedrijventerrein Boekelermeer Heiloo weer toegankelijk voor al het verkeer. Na de zomerperiode starten de laatste werkzaamheden aan de Kanaalweg vanaf het kruispunt Kennemerstraatweg tot aan de kruising Rosendaal.

Bereikbaarheid

Tot en met 15 juli werken wij nog aan de Kanaalweg om de verkeersveiligheid, doorstroming en het rijcomfort te verbeteren. De werkzaamheden pakken wij op in fasen. Per fase verandert daardoor de bereikbaarheid.

·         Vanaf zaterdag 2 juli is de Kanaalweg vanaf kruispunt Rosendaal tot en met bedrijventerrein Boekelermeer Heiloo weer toegankelijk voor doorgaand verkeer.

·         Vanaf maandag 4 tot en met 15 juli sluiten wij het gedeelte vanaf het bedrijventerrein tot aan het kruispunt richting Akersloot/Alkmaar af. Het bedrijventerrein Boekelermeer Heiloo is hierdoor alleen vanuit Heiloo bereikbaar en niet meer vanuit Alkmaar.

·         In de laatste week van de werkzaamheden van 11 tot en met 15 juli sluit gemeente Castricum ook de kruising Kanaalweg – Boekel – Boekelerdijk voor doorgaand verkeer af. Zij richten het kruispunt verkeersveiliger in en vernieuwen het asfalt. Het is dan niet mogelijk om van Akersloot over de Boekelerdijk naar Alkmaar te rijden of omgekeerd.

·         Tijdens de zomerperiode (16 juli tot en met 21 augustus) is de hele Kanaalweg toegankelijk voor al het verkeer.

·         Vanaf 22 augustus tot en met 23 september vinden de werkzaamheden in het laatste wegvak plaats. De Kanaalweg is dan afgesloten vanaf de Kennemerstraatweg tot aan de kruising Rosendaal. Het verkeer rijdt via Rosendaal en Ypesteinerlaan.

Voor fietsers is de Kanaalweg tijdens alle werkzaamheden toegankelijk. Omleidingsroutes staan aangegeven met borden.

Meer informatie over de werkzaamheden, omleidingsroutes en achtergronden vindt u op onze website: http://www.heiloo.nl/home/kanaalweg_44928/

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant