Foto: Cees Baart.
Foto: Cees Baart.

Vogelexcursies in de Nationale Vogelweek 2016

Toerisme Regio

Van 14 t/m 22 mei 2016 organiseren Vogelbescherming Nederland en Sovon Vogelonderzoek Nederland de Nationale Vogelweek. Dit doen zij samen met de Vogelwerkgroepen in Nederland.  Iedereen kan tijdens deze Vogelweek de meest verbazingwekkende vogels in het wild ontdekken. De excursies zijn laagdrempelig van opzet. Ze zijn juist bedoeld om deelnemers veel uitleg te geven over hoe je vogels kunt zien, welke vogels het zijn en hoe je ze kunt herkennen. Gaat u met ons mee op pad?

Voor onze regio organiseert de Vogelwerkgroep Midden-Kennemerland op verschillende plekken excursies. Alle excursies duren zo'n anderhalf uur en zijn op één na allemaal te voet. Aanmelden is niet verplicht en de excursies zijn gratis. Hieronder kunt u er een excursie dichtbij u in de buurt uitkiezen.

  1. Excursie Duinen/Heemskerk op  14  mei om 9.00 uur. Verzamelen op de parkeerplaats aan het eind van de weg Oudendijk. Dit is een wandelexcursie.
  2. Excursie Egmond Binnen op   14 mei  mei om 9.00 uur . Verzamelen op de parkeerplaats PWN /rechtsvoor Gasterij Nieuw Westert. Dit is een wandelexcursie.
  3. Excursie Duinen/Bakkum op  18 mei om  9.00 uur. Verzamelen parkeerplaats Noorderstraat. Dit is een wandelexcursie.
  4. Excursie Castricummer polder op 18 mei om  19.00 uur. Verzamelen op de parkeerplaats bij Sporthal 'de Bloemen'. Deze excursie is met de fiets!
  5. Excursie Landgoed Marquette op 18 mei om 19.00 uur. Verzamelen op de parkeerplaats van het Landgoed. Dit is een wandelexcursie.
  6. Excursie Duinen/Heemskerk op  21 mei om 9.00 uur. Verzamelen op de parkeerplaats aan het eind van de weg Oudendijk. Dit is een wandelexcursie.

De excursieleiders van de Vogelwerkgroep Midden-Kennemerland onderstrepen natuurlijk de slogan: "Ga mee op een van vogelexcursies en ontdek de prachtige natuur van Nederland"

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant