Afbeelding

Succesvolle sponsorloop voor KiKa Limmen

Sport Limmen

De kinderen van basisschool Het Kleurenorkest hebben vandaag allemaal meegedaan aan de sponsorloop die de school organiseerde op het voetbalveld van VV Limmen. Ylona van der Stel (25), juf van groep 3-4, doet komende zomer mee aan de Giro di KiKa; een fietstocht van 6 dagen door de Italiaanse Dolomieten om geld op te halen voor KiKa.

De 120 kinderen van haar school renden zo veel mogelijk rondjes en halen hiermee geld op voor de actie van juf Ylona. Aanleiding Van der Stel's zusje Lyanne kreeg op haar 7e een hersentumor. Een heftige periode voor het hele gezin. Lyanne overleefde, maar kampt tot op de dag van vandaag met de gevolgen van de ziekteperiode. Voor de Alkmaarse Van der Stel de aanleiding om in actie te komen. Haar drive en inzet inspireerde een roeiteam wat in mei de Elfstedentocht gaat roeien. Zij daagden haar uit om de Elfstedentocht tegelijk met hen te fietsen en sneller binnen te zijn dan de roeiers. Een leuke battle, eveneens met als doel zo veel mogelijk geld op te halen voor Van der Stel's strijd tegen kinderkanker.

Net als bij de Elfstedentocht werd er ook tijdens de sponsorloop gestempeld. Voor ieder rondje wat ze liepen, verdienden ze een stempel. De kinderen van groep 1 tot en met groep vier renden rondjes rondom de middenstip. De oudere kinderen renden rondjes om het hele voetbalveld. Enthousiaste ouders waren de stempelaars. Sommige kinderen renden wel 40 rondjes.

 Er waren ouders en opa's en oma's om de kinderen aan te moedigen. Sommige ouders liepen ook mee met hun kinderen. Van der Stel kijkt terug op een "waanzinnige dag". "Ik heb er van genoten. Het was nog mooier en specialer dan ik had durven dromen; een dag om nooit te vergeten." Een van de collega's van Van der Stel kwam ook langs, met haar 10 maanden oude zoontje Yani. Zelf hij heeft een aantal stappen meegelopen en was daarmee de jongste deelnemer. Voor alle kinderen was er aan het einde van de sponsorloop een medaille. Ook voor de kleine Yani. Eindbedrag Volgende week wordt bekend hoeveel geld de kinderen met deze sportieve actie hebben opgehaald. Op basis van het aantal gelopen rondjes gaan ze terug naar hun sponsoren om het geld op te halen. Het eindbedrag blijft dus nog even spannend.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant