De winnaar van vorig jaar, Gijs Schot van de Schot Groep.
De winnaar van vorig jaar, Gijs Schot van de Schot Groep.

GP Groot genomineerd voor Bronzen Waaier

Zakelijk Regio


Maandagavond 18 januari 2016 reikt burgemeester Ter Heegde van de gemeente Heerhugowaard de Bronzen Waaier uit aan de meest maatschappelijk betrokken ondernemer die is aangesloten bij Stichting De Waaier. Deze uitreiking vindt plaats tijdens het Bronzen Waaier Diner in de Pleinzaal van Theater De Vest. De Bronzen Waaier is een jaarlijkse prijs van Stichting De Waaier. Daarnaast ontvangt de 'beste runner up' De Bronzen Duim uit handen van wethouder Kloos van Alkmaar. De winnaars van beide prijzen spelen een voorbeeldrol op het gebied van maatschappelijk betrokken ondernemen in de regio. Het werkgebied van De Waaier beslaat met name de gemeenten Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk.

Genomineerden
De genomineerden voor de Bronzen Waaier 2015 zijn GP Groot, ABCdV, LOKAT 3.0 en Marcelis Dékavé. Allen hebben op hun eigen manier actief een bijdrage geleverd aan meer sociale verbondenheid in en ontwikkeling van de regio Groot Alkmaar. Dat deden ze met hun (bedrijfs-) expertise, met materialen die ze beschikbaar stelden, of met medewerkers die als vrijwilliger bij maatschappelijke organisaties aan de slag mochten voor het uitvoeren van een maatschappelijke klus. Dit alles 'om niet'. Het aantal 'klussen' dat men uitvoerde in 2015 en de jaren ervoor (minimaal 5 jaar als lid) en de maatschappelijke waarde van deze klussen zijn belangrijke criteria om in aanmerking komen voor De Bronzen Waaier.

De procedure
Een jury selecteerde de genomineerden voor deze editie van de Bronzen Waaier. Deze jury bestond dit jaar Gijs Schot van Schot Groep, winnaar van de Bronzen Waaier 2014, wethouder Fintelman van gemeente Langedijk en Petty van Ziel van Stichting MET Heerhugowaard. Leden van het bedrijvenplatform van De Waaier stemden op de genomineerden en daaruit kwam de winnaar naar voren. De leden van het team van De Waaier kiezen de winnaar van de Bronzen Duim.
 

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant