© Google Streetview
© Google Streetview

Heiloo, Bergen en Langedijk moeten samen 90 asielzoekers opvangen

Algemeen Regio

De gemeente Alkmaar gaat op één voorwaarde akkoord met de opvang van 600 vluchtelingen: een deel van de vluchtelingen moet worden ondergebracht in Heiloo, Langedijk, Bergen of Uitgeest.

Van de 600 vluchtelingen zouden er 90 moeten worden opgevangen in een 'dependance' in drie andere gemeenten in de regio Alkmaar. Daarmee wil de gemeente voldoen aan de voorwaarde van 'regionale spreiding' van de asielzoekers. De overige 510 vluchtelingen zullen dan worden opgevangen in het voormalig belastingkantoor. 

De regio Alkmaar bestaat naast Alkmaar uit de gemeenten Bergen, Castricum, Heiloo, Heerhugowaard, Langedijk en Uitgeest. Alleen voor Heerhugowaard geldt een uitzondering omdat die gemeente al vluchtelingen opvangt.

De PvdA in Alkmaar is verbijsterd door de extra voorwaarde. "Het is in onze ogen nodeloos ingewikkeld. In het debat over de huisvesting van de vluchtelingen is met geen woord over dit scenario gesproken. Op geen enkel moment heeft ook maar een partij om een tegenprestatie gevraagd."

Bron: RTVNH

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant