Afbeelding

Move to Balance

Algemeen Bedrijf Belicht (archief)

Vanuit haar vorige loopbaan als sociaal pedagogische hulpverlening (onder andere in de jeugdhulpverlening en bij de Opvoedpoli) heeft Monique van der Voort ervaring opgedaan als gezinscoach en had daar veel te maken met echtscheidingen.

Ervaring die ze meenam toen ze, na nog een aantal extra opleidingen te hebben gevolgd, twee jaar geleden voor zichzelf begon met Move to Balance waar Runningtherapie Alkmaar en omstreken deel van uitmaakt. Bij haar runningtherapie gaat het om een combinatie van vier elementen die zorgen voor balans; coaching, beweging, voeding- en ademtherapie.

Move to Balance kan ook bij uiteenlopende familieproblemen iets betekenen. Dat een echtscheiding een enorme impact op alle betrokkenen heeft, staat wel vast. Er verandert immers zoveel, dat niet alleen de partners/ouders, maar ook de kinderen hun balans kwijt zijn. Gevoelens van verwarring, onzekerheid, verdriet, boosheid en schuld, staan het zelf vinden van een goede oplossing soms in de weg.

Met Move to Balance biedt Monique als MfN geregistreerd familiemediator professionele begeleiding om de balans weer terug te vinden; begeleiding bij echtscheidingen van A tot Z. Familiemediation met aandacht voor geven en nemen maar ook bij het regelen van allerlei praktische en juridische zaken. Monique werkt als familiemediator onpartijdig en neutraal en werkt met een combinatie van NLP, systemisch en oplossingsgericht werken, -samen met alle betrokken gezinsleden- aan een acceptabele oplossing. Op weg naar een goed ouderschapsplan en een evenwichtige verdeling van materiële zaken.

En daarbij gaat ze zorgvuldig te werk. ,,Want een echtscheiding kan het uiteindelijke gevolg zijn van onderliggende problemen, die soms al jaren sluimeren." Waardoor de balans wellicht al in een veel eerder stadium is aangetast; een van de partijen heeft zich gestort in werk, sport, alcoholproblemen, burn-out, depressie of een andere relatie. Problemen waar men op eigen kracht niet meer uit kan komen en die de partners zelf niet meer op kunnen vangen. ,,Samen enigszins de balans vinden voor het verleden maakt mogelijkheden voor de toekomst." Monique werkt indien nodig samen met onder andere psychologen, relatietherapeuten, advocaten en notarissen.

De aanpak van Move tot Balance is helder en doortastend. Monique kan alleen iets doen als beide partijen bereid zijn samen aan een oplossing te werken. ,,Na de scheidingsmelding volgt een uitgebreid gesprek om te kijken wat er voor handen is om mee aan de slag te gaan. Als er een conflict is of dreigt, moet eerst de 'angel' verwijderd worden." De mediation verloopt in een aantal sessies waarin ook de kinderen gehoord en betrokken kunnen worden.

Move to Balance de weg terug naar balans, mentaal en fysiek!

Monique van der Voort, gezondheidscentrum De Strandwal 22, 1851 VM Heiloo, tel. 06-38315184, www.move-to-balance.nl, e-mail: info@move-to-balance.nl.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant