Afbeelding

Samenwerking Whatsapp groepen. Kerngroep HAUL

Algemeen Regio

In de regio zijn al geruime tijd Whatsapp groepen actief.

Het doel van de Whatsapp groepen is met elkaar waakzaam te zijn in eigen omgeving en verdachte situaties met elkaar te delen zodat het dievengilde minder kans krijgt om hun slag te slaan.

Gezien er in de regio meerdere Whatsapp Groepen actief zijn hebben de beheerders van de groepen de krachten gebundeld. Hieruit is één kerngroep ontstaan waarin de beheerders van de gemeentes Heiloo, Akersloot, Uitgeest en Limmen deelnemen (Kerngroep HAUL). Het doel hiervan is om de verdachte of opvallende situaties te delen met andere gemeentes zodat deze ook op de hoogte zijn van wat er afspeelt in de buurt. Hierop kunnen andere gemeentes eventueel actie ondernemen en de deelnemers waarschuwen.

De Whatsapp groepen vergroten hiermee hun slagkracht om nog meer deelnemers te bereiken en te informeren. Inmiddels vertegenwoordigen alle groepen samen bijna 1500 deelnemers.

Aanmelden voor de Whatsapp Groepen kan via een email naar burgeralert@112-uitgeest.nl. Vermeld hier uw 06 nummer bij en in welke gemeente u toegevoegd wil worden.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant