"De mishandelingen in het Heilooërbos zijn niet om 4 uur 's nachts gebeurd"

Algemeen Heiloo

Een ouder van de jongens die zijn mishandeld in het Heilooërbos, op 8 mei jl., neemt contact op met de Uitkijkpost-redactie. De tijd in de nieuwsberichten die verspreid worden over de misdaden klopt niet. 

"Het maakt me zo boos. Het is om 0.00 uur in de nacht gebeurd en niet om 4 uur zoals wordt verondersteld".  Aan de telefoon een moeder van 1 van de mishandelde jongens. Ze doet het aangrijpende relaas over de gruwelijke avond. De vrienden waren 's middags naar het bos gegaan om te chillen. Een aantal gingen 22 à 23 uur weg. Sommigen moesten werken, vroeg op de volgende dag. Toen ze nog wat nazaten en vervolgens bijna wilden weggaan rond twaalven, kwamen de 2 daders erbij. Haar zoon zei nog: kom erbij zitten. En toen is het begonnen. Het zijn zeer ernstige mishandelingen geweest die een paar uur in beslag namen. Hun bezittingen zijn meegenomen en ze werden zwaar toegetakeld achter gelaten. Ze liepen langs de Kennemerstraatweg naar huis (zonder scooter en telefoon etc.), waar de kok van Herberg Jan zag hoe ze eraan toe waren  en schakelde de politie in. En ja, toen was het rond vieren inmiddels.

De moeder en andere ouders worden geleefd. Haar man is de posteractie begonnen op eigen initiatief. Ze zijn er druk mee. De jongensgroep doet nu examen. Ze moeten door, spreken elkaar moed in.

Maar de verkeerde berichtgeving over de tijd, dat steekt. Het is niet zoals wordt weergegeven. Helaas klopt de rest van het verhaal wel, al zou je ook bijna denken dat het een film is geweest. 

Foto: Gertjan Zeeman. 

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant