Afbeelding

Wie wordt Maestro van Heiloo?

Cultuur Heiloo

Heb je ooit een echt orkest willen dirigeren en sta je wel eens in de kamer mee te zwaaien op de maat van de muziek? Dan is dit jouw kans. In navolging van het populaire televisieprogramma Maestro organiseert Muziekvereniging Eensgezindheid Heiloo een eigen dirigentenwedstrijd.

De winnaar van de wedstrijd ontvangt de "gouden dirigeerstok" en mag op het voorjaarsconcert op 9 april in Fletcher Heiloo ook echt het grootorkest van Eensgezindheid gaan dirigeren. Dit concert staat in het teken van "Heiloo Got Talent" waarbij ook de "Heilooër Maestro" van 2016 zijn/haar talent laat zien.

De dirigentenwedstrijd is bedoeld voor mensen die nog nooit voor een orkest hebben gestaan. Noten lezen of enige kennis van het notenschrift is geen voorwaarde maar het kan wel handig zijn. Voor de kandidaten die zich aanmelden organiseert de vereniging opzondag 20 maart een workshop van 11.00 tot 16.30 uur in het repetitielokaal van Eensgezindheid in Heiloo. Vanaf 14.00 uur `s middags arriveren de orkestleden en gaan de kandidaten ook echt op de bok staan om het orkest te dirigeren. Enkele orkestleden vormen een jury en aan het eind van de middag wordt bekend gemaakt welke drie kandidaten genomineerd worden voor de finale.

Op donderdagavond 31 maart worden de drie genomineerde kandidaten nogmaals uitgenodigd om met het orkest te gaan oefenen. Pas tijdens het voorjaarsconcert op 9 april in het Fletcher Hotel Heiloo maakt de jury bekend wie de enige echte Maestro van Heiloo wordt. Ter plekke mag de Maestro het door hem of haar geoefende muziekstuk ook echt uitvoeren, op de bok en met publiek in de zaal.

Er is plaats voor slechts 8 kandidaten. Iedereen mag inschrijven, de minimale leeftijd 14 jaar. Kosten voor de workshop zijn € 35 inclusief lunch. Meer informatie via www.mv-eensgezindheid.nl / 072-5334851.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant