Afbeelding

Coöperatiefonds maakt fitnesstoestel mogelijk

Zakelijk Heiloo


Leden van de ledenraad van Rabobank Noord-Kennemerland - die o.a. beslist over de bijdragen uit het coöperatiefonds - hebben een bezoek gebracht aan diverse verenigingen in het werkgebied om met eigen ogen te kunnen zien hoe de bijdrage uit het Coöperatiefonds is besteed.

Zo bracht Rianne Beers een bezoek aan De Zorgcirkel in Heiloo en sprak met zorgmanager Elly Zomerdijk over het fitnesstoestel dat mede met geld van het coöperatiefonds is aangeschaft.

Zomerdijk: "We hadden plannen om de bezoekers meer te laten bewegen. Een van onze speerpunten is door beweging het dementieproces te vertragen. Dat dit werkt is middels wetenschappelijk onderzoek aangetoond. Vandaar onze aanvraag voor dit toestel. En het is meer dan een toestel: het heeft een maatschappelijke en preventieve functie.

Het heeft onder andere een mooie samenwerking met sportcentrum de Dors tot stand heeft gebracht. In de tuin waar het toestel staat worden door mensen van De Dors trainingen gegeven op het toestel en wordt de mogelijkheid geboden voor bezoekers om ook bij De Dors trainingen te geven. Zo neemt over en weer de bekendheid toe."
 


 

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant