Afbeelding

100% score op Ippon Tropy  in Antwerpen

Sport Heiloo

Afgelopen zondag  gingen  de wekkers al vroeg. Om 6 uur vertrokken Yesper Brunekreef, Tygo de Jongh, Job Kroon en Stan de Laleijne samen met coach Karen Stevenson richting Antwerpen voor de Ippon Trophy. Sven Witjes was er al, die had er met de familie een weekendje van gemaakt.

Job mocht het spits afbijten met de allereerste wedstrijd op zijn mat. Na een spannende partij waarbij zijn tegenstander staand iets beter was, maar Job hem op de grond elke keer bijna te pakken had. Precies in de zoemer pakte hij houdgreep, maar dat was net een fractie te laat.  aangezien er geen scores waren wees de scheidsrechter zijn tegenstander als winnaar aan. Daarna kwam Job op dreef en won 2 partijen snel en makkelijk met houdgreep met een 2e plaats als resultaat . Ook Tygo had wat last van de Belgische regel van het niet mogen overnemen zoals hij dat graag doet. Hij kwam daardoor slecht aan zijn eigen judo toe. De eerste en 3e partij gingen om die reden dan ook verloren. De tweede partij wist hij wel zijn tegenstander goed te verrassen met een mooie beenworp die hem ook de 3e plek opleverde. Sven had bij het ontwikkelingstoernooi al beloofd dat hij vandaag een prijs ging pakken. Zo gezegd zo gedaan! De eerste partij werd erg overtuigend gewonnen. De tweede tegenstander wist Sven met een handig trucje op de grond te verrassen. De derde wedstrijd werd weer gewonnen, nadat zijn tegenstander opgaf.  Sven stond toen al voor en daarmee was zijn 2e plaats een feit.

Na iets langer wachten mochten ook Yesper en Stan van start. Stan won zijn eerste wedstrijd in drie seconden met een flitsende schouderworp. Bij de tweede wedstrijd paste hij dezelfde tactiek toe. Ditmaal leverde het wazari op en moest hij nog even verder zodat hij ook z'n goede heupworp kon showen. De laatste partij was hij de hele partij beter, maar verloor hij omdat hij over z'n eigen benen was gestruikeld.   Hij werd alsnog netjes 2e. Yesper volgde het goede voorbeeld van Stan en won zijn eerste 2 partijen overtuigend. De derde wedstrijd deed hij Stan gelukkig niet na en won na hard knokken met een wazari en werd zo kampioen. Net als vorig jaar 100% score in Antwerpen, dus op naar volgend jaar!

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant