Afbeelding

Ontsnapte tbs'er pleegt beroving en zedenmisdrijf in Heiloo (UPDATE: reactie burg. Romeyn)

Algemeen Heiloo

Een 44-jarige man die in de nacht van donderdag op vrijdag wegliep uit een gesloten GGZ-instelling, wordt verdacht van een beroving en zedenmisdrijf. Een oudere vrouw uit Heiloo werd hiervan die nacht slachtoffer.

De man roofde de bankpas van het slachtoffer en werd betrapt toen hij de pas aan een bekende wilde aanbieden. Hij is vrijdagmorgen aangehouden en weer vastgezet.

De verdachte zat niet meer in een tbs kliniek, maar in de gesloten instelling. Er werd overwogen zijn voorwaardelijke tbs-behandeling te beëindigen, meldt het Openbaar Ministerie. De man had in de instelling beperkte vrijheden, maar mocht niet zonder begeleiding naar buiten.

(Bron: Nhd.nl)

UPDATE

Persstatement burgemeester van Heiloo Hans Romeyn: 

"Ik ben erg geschrokken van de gebeurtenissen die zich afgelopen vrijdag in Heiloo hebben afgespeeld. Het is verschrikkelijk dat een inwoonster in haar veilige huiselijke omgeving slachtoffer wordt van een zedenmisdrijf en beroving. De verdachte betreft een man die de nacht ervoor was weggelopen uit een gesloten afdeling van de GGZ-instelling. Hij zat daar in het kader van een voorwaardelijke beëindiging van een tbs-behandeling. Ik heb daarom contact gezocht met de directeur van de Forensische Psychiatrie. Bij hem heb ik mijn grote zorgen kenbaar gemaakt over de veiligheid. Ik vind het van belang dat je in Heiloo veilig bent. Daarom wil ik wil graag weten hoe dit heeft kunnen gebeuren en hoe we dit kunnen voorkomen. Daarnaast onderhoud ik nauw contact met de politie om op de hoogte te blijven van het verloop van het proces. De verdachte is opgepakt en op 23 november voorgeleid aan de rechter-commissaris, die hem in bewaring heeft gesteld. De politie Noord-Holland doet onderzoek naar de strafbare feiten."

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant