Afbeelding

Trias atlete Nienke Madderom begint indoor seizoen uitstekend

Sport Heiloo

Afgelopen weekend zijn in Amsterdam de Trias junioren uitstekend begonnen met hun indoor seizoen. In de atletiekhal van Ookmeer won Nederlands Kampioene D junioren Nienke Madderom wederom de 60meter horden. De 12 jarige Nienke won voor het eerst in haar nieuwe categorie de C junioren ( tot 15 jaar) en verbeterde haar beste prestatie met 2 tienden 9.52 seconden . Bij de 60 meter vlak werd het zilver voor Trias atlete Xiorese Romero. De C juniore verbeterde haar record tot 8.32 seconden. Bij de jongens C was het hoogspringer Stan Nijhuis die zich keurig plaatste voor de finale 60 meter horden. De hoogspringer noteerde een tijd van 9.67 seconden. Stan die won in de serie net voor Trias horde specialist Timme Koster. De jonge Timme die vorig jaar 2e werd tijdens het NK heeft nog 2 jaar om zich te meten met de oudere jongens.
Casper Peterse deed het uitstekend bij de kogel en werd keurig 6e. Jens Oosterink en Sijvert Commandeur kwamen in actie op de sprint en verspringen. Volgende week zullen er bij Atletiekvereniging Nova  50 Trias jeugdleden in actie komen die het crossseizoen openen.