Mariska Korthof, supermarktmanager van AH, samen met Christi.
Mariska Korthof, supermarktmanager van AH, samen met Christi.

Ingezonden: Hartekreet voor straatkrantverkoper Christi

Ingezonden Heiloo

Ingezonden:

Sinds ik in Heiloo ben komen wonen staat elke week mijn 'goede vriend' bij de Albert Heijn in Ypestein om mij een goede middag te wensen. In het begin probeerde hij mij nog een straatkrant te verkopen maar algauw had hij door dat ik daar geen interesse in had. Dat maakte mijn 'grote vriend' niet uit. Elke keer als hij mij zag, eerst alleen, toen met dikke buik, en uiteindelijk nu met twee kinderen aan hand, groette hij mij alsof ik zijn beste vriend was, niet nep in de hoop alsnog wat aan mij te verdienen, maar oprecht! Wij krijgen zelfs jaarlijks een kerstkaart. 

Mijn kinderen zijn inmiddels ook gehecht aan onze grote vriend Christi, elke week een high five en een grote lach gepaard met de woorden "mijn vrienden!" Nooit kunnen wij voorbij lopen zonder een praatje te maken.

Nu las ik op de Facebookpagina van onze buurt Albert Heijn waar hij altijd staat, dat hij ziek is, longkanker. Geen verzekering en hij wil het liefst terug naar zijn geboorteland Roemenië...de emotie overvalt me! Zo'n lieve oprechte man...ziek...ik merk dat ik de afgelopen jaren onbewust mijn vriend ontzettend ben gaan waarderen en dat zijn situatie mij aangrijpt.

De Albert Heijn heeft meteen een actie opgezet waar buurtbewoners hun statiegeld kunnen doneren aan onze Christi. Een ontzettend mooi gebaar maar de opbrengst is niet optimaal (tot nu toe). 

Daarom wil ik iedereen vragen, doneer wat aan onze Christi zodat hij met zijn vrouw terug kan naar Roemenië om daar samen van zijn laatste tijd te kunnen genieten. Eet wat minder duur vlees tijdens de kerst, koop een cadeautje minder en geef. Elke donatie helpt, groot of klein!

Help onze goede vriend! http://www.dreamordonate.nl/3645-help-onze-goede-vriend via dreamordonate.

Bedankt! 

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant