Afbeelding

Ode aan Sint Willibord

Algemeen Heiloo

Heiloo besteedt in 2015 bijzondere aandacht aan Sint Willibrordus. Een bonte stoet van 'seculiere' activiteiten trekt dit jaar door onze gemeente. Muziektheater, een kunstparade met gedichten, een debat met lokaal bier, een historische musical: Heiloo eert zo op een eigentijdse manier haar grondlegger, die ruim 1300 jaar geleden het volk van de Friezen, ten noorden van de Rijn, in aanraking met het christendom bracht.
Uit onderzoek van de laatste decennia is echter gebleken, dat deze missionaris uit Ierland bovendien ertoe heeft bijgedragen, dat het volk der Friezen religieus en cultureel verbonden werd met de overige landen van (West) Europa. Willibrord was een geweldige netwerker 'avant la lettre'. Tot twee maal toe maakte hij een lange en gevaarlijke reis naar Rome. En wist zo onze gewesten met de toenmalige Wereldkerk te verbinden. Een netwerk dat eeuwenlang voor groei, bloei en welvaart voor de bewoners van 'de lage landen bij de zee' heeft gezorgd.
Om deze verdiensten wordt Willibrord geëerd en herdacht met een muzikale ode. Met religieuze muziek uit zijn tijd en uit de eeuwen daarna. En met oude, historische teksten die verhalen over zijn leven en werken, opgeschreven door zijn tijdgenoten. Willibrord in woord en muziek, als eerbetoon aan 'de apostel van de Nederlanden'.
Muzikale bijdragen: Cappella Sancti Adalberti onder leiding van Bram Verheijen
Tekst en verhalen: pastor Bill van Schie
Datum en tijd:         zondag 22 november 2015 om 12.00 uur
Plaats:                 Willibrorduskerk, Westerweg 265, Heiloo
Kosten:                 vrije gift na afloop bij de uitgang
Introductie/uitleg: zondag 22 november om 11.30 uur in de Ontmoetingsruimte van de kerk.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant