Afbeelding

Bada schept zijn eigen ijs

Algemeen Heiloo

Vandaag mocht de 16-jarige Bada uit Heerhugowaard zelf ijs maken en scheppen bij ijssalon Di Fiorentina. Dit was onderdeel van een Opkikkerdag, georganiseerd door Stichting Opkikker. Bada is langdurig ziek en de pedagogische en maatschappelijk medewerk(st)ers van het ziekenhuis waar hij onder behandeling is, vonden dat het gezin wel een 'Opkikker' kan gebruiken. Even het ziek zijn vergeten en met het hele gezin genieten!

Hoe Bada het vond? Heel erg leuk. En volgens 'Ed de ijsmaker' heeft hij talent. Hij heeft zelf  stracciatella ijs gemaakt en glunderend geschept voor zijn hele familie. En die genoten op hun beurt van het verse ijs. Verder stonden er tijdens deze dag allerlei verrassingen op het programma, waaronder giraffen voeren, lasergamen, vliegen in een helikopter en dineren in een steengrill restaurant. De gehele dag is het gezin vervoerd in een prachtige limousine, want tijdens de Opkikkerdag zijn het VIPS.

Stichting Opkikker verzorgt Opkikkerdagen voor langdurig zieke kinderen (0-17 jaar) en het gezin. Het hele gezin wordt in het zonnetje gezet en samen beleven ze een dag vol plezier. Ondersteund door vele vrijwilligers en een samenwerkingsverband met 80 ziekenhuizen, waaronder alle academische, zal Stichting Opkikker in 2015 naar verwachting meer dan 2000 gezinnen 'Opkikkeren'. Stichting Opkikker is geheel afhankelijk van sponsoren, donateurs en belangeloze medewerking van derden. 

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant