Kaashuis Tromp bijt het spits af om 't Loo nog veiliger te maken
Kaashuis Tromp bijt het spits af om 't Loo nog veiliger te maken

Veiligheidsscan voor 't Loo

Algemeen

HEILOO - Wat kunnen de winkeliers in 't Loo doen om het winkelhof nog veiliger te maken? Dat onderzoekt een adviseur van het Centrum Criminaliteitspreventie en Veiligheid deze week. Hij ondervraagt de ondernemers en bekijkt zo welke handelingen zij kunnen verrichten om de veiligheid in en rond hun zaak te verbeteren: de zogenaamde veiligheidsscan.

"Een goede zaak", zegt burgemeester Romeyn die dinsdag bij de aftrap aanwezig was. "We moeten er met zijn allen voor zorgen dat 't Loo aantrekkelijk blijft." Een aantal jaar geleden hebben de ondernemers hun krachten gebundeld met de gemeente, politie, brandweer en het Hoofbedrijfschap Detailhandel. Samen werken ze aan het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). De veiligheidsscan is onderdeel van dit keurmerk. De scan is kosteloos en wordt gesubsidieerd vanuit de regeling Veiligheid Kleine Bedrijven (VKB). Het Keurmerk kent verschillende sterren. 't Loo heeft er nu twee, maar als alles goed gaat zal over niet al te lange tijd ook de derde ster een feit zijn.

Willem van den Berg van Kaashuis Tromp had de eer het spits af te bijten. In het bijzijn van onder andere burgemeester Romeyn, wethouder Dellemijn (Economische Zaken), Marianne Vollers en René Goudt was hij de eerste die ondervraagd werd.

(Tekst en foto: Myrke van der Does)

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant