Het klokkenstoeltje op het dak van het oude deel van het gemeentehuis.
Het klokkenstoeltje op het dak van het oude deel van het gemeentehuis.

Oude deel gemeentehuis Heiloo krijgt nieuw dak

Algemeen Heiloo

Vanaf 24 augustus starten er restauratiewerkzaamheden aan het dak van het oude "raadhuis" van de gemeente Heiloo. Voor een kleine drie maanden staat dit gedeelte van het gemeentehuis uit 1927 in de steigers.

Het dak van het gemeentehuis is dringend aan renovatie toe. Zowel de leien van het dak als het koper van het klokkenstoeltje op de top van het dak, zijn in slechte staat. Het pand is een gemeentelijk monument. Er is daarom zorgvuldig gekeken of het oude materiaal opnieuw verwerkt kan worden bij de renovatie. De oude leien en het koper zijn echter te slecht en het dak en het klokkenstoeltje worden in zijn geheel vervangen met nieuwe materialen.

Na de restauratie zal het dak er weer een flink aantal jaar tegen kunnen. Wel krijgt het oude deel van het gemeentehuis een andere uitstraling. Het duurt een aantal jaren voordat het nieuwe koper het oude groene patina heeft van nu. Dit is hetzelfde als bij de voormalige kapel van het GGZ terrein, de tegenwoordige Cultuurkoepel. De restauratie zal tot eind november duren.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant