Afbeelding
De familie Kaan in Bahrein

Heilooër in... Bahrein

Algemeen Heilooër in...

Hoe is het om als Heilooër in het buitenland te wonen? Uitkijkpost mailde met Daniel Kaan.

 "Wij wonen inmiddels een jaar in Bahrein. Ik ben in vorig jaar april vertrokken en de rest van het gezin sinds vorig jaar augustus.

Ik werk in de hotellerie en ben op het moment werkzaam als general manager bij de keten Mövenpick‎ die in de wereld een 100 hotels runt.

Ik ben op jonge leeftijd begonnen in de keuken van Restaurant 'Klein Varnebroek' in Heiloo en heb vervolgens de keuze gemaakt om hotel management te studeren. Na mijn studie in Leeuwarden heb ik bij verschilende hotelketens gewerkt in China, Kenya, Dubai om uit eindelijk 10 jaar later bij de Movenpick groep in Amsterdam terecht te komen. Na 4 jaar in Amsterdam waarvan 2 jaar als hotel manager begon het ''avontuur'' spreekwoordelijk weer te kriebelen en heb ik de kans aangegrepen voor een overplaatsing naar Bahrein.

In het begin is het voor de kinderen (Bram, 8 & Tess, 6) best lastig geweest. Van de gezellige Willibrord school naar een internationale school in Bahrein, volledig in het Engels. De eerste maanden hebben ze het moeilijk gehad, maar beiden hebben met de beste cijfers het jaar afgemaakt, ze spreken en schrijven nu beide Engels.

Ondanks dat het leven er hier natuurlijk wel wat anders aan toe gaat bevalt het prima. De kinderen, en wij ook, hebben leuke vrienden gemaakt, we wonen in een heerlijk huis met een zwembad en met het hotel gaat het hartstikke goed. Gooske heeft inmiddels ook een baantje gevonden, doet vrijwilligerswerk en zit in de ouderraad. De temperatuur is wel een wat wennen, vier maanden per jaar gaat het richting of over de 40 graden, maar gelukkig zijn de overige 8 maanden super weer.

Dingen missen? De Hollandse variëteit in het weer, een biertje op het terras in Alkmaar of op het strand, frikandellen, drop en de HEMA natuurlijk! Maar eigenlijk is het meeste gewoon beschikbaar hier.

De buren, vriendjes en familie en missen we natuurlijk wel, maar we hebben net 3 weken vakantie gehad in Nederland. Ik ben al weer een paar weken aan het werk, maar de familie geniet nog heerlijk in Heiloo."

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant