Afbeelding

De Vroegte Wint – Opa geeft les!

Algemeen

HEILOO - Op 18 juni is de tweede wedstrijd van dit jaar met de jeugd gevist. Deze keer was er flink wat begeleiding mee gekomen om de kinderen te ondersteunen. De weersomstandigheden lieten te wensen over en de truien en dikke jassen kwamen goed van pas. Na het startsein werd door de jonge assistente werden de hengels te water gelaten.

In totaal werden er 45 vissen gevangen, hoofdzakelijk ruisvoorns, windes en een verdwaald baarsje. Erg mooi om de stijgende lijn te zien in de resultaten van de individuele vissers, Bram, Hristo en Vito vingen meer dan het dubbele van de keer ervoor. Opa Harry met tevens 70 jaar ervaring onder andere in wedstrijdvissen coachte een deel van het deelnemersveld. David van Dorsten aangemoedigd door vader en moeder wist met maar liefst zeven vissen derde te worden en staat nu derde in het algemeen klassement. Het grote verschil werd gemaakt door Nadeche van Alphen met ondersteuning van opa die 8 vissen wist te haken, waarvan één in de staart gehaakt. Ties Kraakman, met behulp van zijn opa Jan met samen een kleine zeventig jaar viservaring, wist na een moeizame start negen vissen te landen en werd hiermee de terechte winnaar van de avond.

De wedstrijden vangen aan om circa 18.30 uur, verzamelen om 18.20 uur aan de waterkant op de Frederica's hof in plan Oost. Wedstrijddata: 25 juni en 2 juli. Zie voor details zie de website van DVW: www.devroegtewint.nl.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant