Afbeelding

Leerlingen maken kunst bij gedichten

Algemeen

Leerlingen van alle basisscholen in Heiloo hebben de afgelopen maanden meegewerkt aan het 'Beeldend Doorgeef'-project. De leerlingen hebben daarvoor gedichten geschreven, die vervolgens onderling tussen de scholen werden uitgewisseld. Geïnspireerd door de zo verkregen gedichten van anderen maakten de kinderen daar een kunstwerk bij.

Dit 'Beeldend Doorgeef'-project werd gestart in september 2014. Alle leerkrachten zijn toen met de leerlingen begonnen aan 'creatief schrijven' met als resultaat een enorme hoeveelheid gedichten. Na de kerstvakantie zijn die gedichten tussen de scholen verdeeld.

Vanaf begin dit jaar is heel hard gewerkt om die poëzie te 'verbeelden'. Verbeelden in de breedste zin van het woord: van prachtige tekeningen tot 3D-sculpturen. Dit project is onderdeel van het ABC programma. (ABC = Alle Basisscholen Cultuur). Jaarlijks wordt door een werkgroep van de scholen een kunst- en cultuurprogramma samengesteld. Dat werd nu dus dit 'Beeldend Doorgeef'-project.

Eind juni worden de mooiste exemplaren van de gedichten en hun beeldende verwerking geëxposeerd tijdens de Kunstparade. De kunstwerken zullen al vanaf 16 juni te zien zijn in de Bibliotheek op de Jeugdafdeling. Daarnaast zullen op woensdagmiddag 24 juni en op zaterdagmiddag 27 juni door een aantal leerlingen gedichten worden voorgedragen in het Poëzieprogramma van de Kunstparade, ook in de Bibliotheek. Details zijn te vinden in de brochure daarvan. Voor al deze optredens en geëxposeerde kunstuitingen is publiek uiteraard van harte welkom!

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant