Afbeelding

Einde tijdperk Aalsmeerse Plantenhal Zevenhuizerlaan

Algemeen

HEILOO – Zaterdag 30 mei wordt na 47 jaar een tijdperk afgesloten. De Aalsmeerse Plantenhal aan de Hoefsmid neemt het roer volledig over. De hal aan de Zevenhuizerlaan, van oorsprong de bevoorradingshal en opslagplaats voor kamerplanten die door de firma Bruin op regionale markten werden verkocht, sluit voorgoed haar deuren.

Veel oudere Heilooërs zullen zich ongetwijfeld nog de opvallende met hout betimmerde vrachtwagen op de zaterdagmarkt van Alkmaar herinneren, waar vanaf de achterklep Piet Duyn -met blauwe stofjas, pet en onafscheidelijke sigaar- als volleerd veilingmeester op meesterlijke wijze zijn handelswaar voor het hoogste bod aan de man bracht. De hal werd een punt waar mensen uit de buurt snel even aanwipten voor een paar mooie kamerplanten tegen betaalbare marktprijzen.

De vader van Johan van Bennekom heeft 18 jaar bij de Aalsmeerse Plantenhal gewerkt. Johan was er vroeger kind aan huis en kende het bedrijf en de handel van binnenuit toen hij de zaak ruim twintig jaar geleden overnam. Johan en Kitty hebben het unieke marktconcept verder uitgebouwd. Zo succesvol, dat de Aalsmeerse Bloemenhal jaren geleden uit zijn jasje groeide. Ze vonden een geschikte, ruime locatie met een betere bereikbaarheid en toch in de buurt; op 1 maart 2013 opende de Aalsmeerse Plantenhal aan de Hoefsmid haar deuren. De hal aan de Zevenhuizenlaan werd te koop gezet, maar bleef geopend tot zich een nieuwe eigenaar zou melden. En dat is inmiddels gebeurd.

Op donderdag 28 mei van 16.00 tot 18.00 uur wil de familie Bennekom samen met de trouwe klanten nog één keer toosten op de oude locatie, die na zaterdag voorgoed sluit.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant