Afbeelding

Eindelijk! Warm water in Het Baafje

Algemeen Heiloo

Heiloo - In goed overleg met de gemeente Heiloo zijn er enkele aanpassingen aan de technische installatie van zwembad Het Baafje gedaan, waardoor het water tijdens koudere periodes ook lekker warm is.

De gastoevoer is vergroot en er zijn door de nieuwe exploitant, Sport Servicepunt Langedijk (SSL), twee extra HR ketels geplaatst.

SSL heeft de afgelopen maand vele positieve reacties ontvangen over het feit dat zij de exploitatie van het prachtige buitenbad in Heiloo voor hun rekening hebben genomen. Naast alle felicitaties werd ook direct de vraag gesteld: "Wordt het water wel warmer?"

Momenteel wordt het water van het buitenbad vooral verwarmd door 130 zonnecollectoren. Samen met de afdekking van de baden zijn de collectoren in de zomer prima in staat om het water op temperatuur te houden. Alleen in het voor- en naseizoen is de capaciteit van deze installatie te klein. Doordat het in deze periode 's nachts vaak erg koud is, is het niet mogelijk om het water warm te houden. Voor deze periode wordt het zonnecollectorensysteem vanaf nu ondersteund door twee extra HR ketels.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant