Afbeelding
foto Carolien Breed

Boerderij Sportdag op De Duif

Algemeen Heiloo

HEILOO – Volgende week en de week daarop vinden op het HSV-complex de sportdagen plaats voor basisschoolleerlingen van de groepen 3 tot en met 5, respectievelijk de groepen 6 tot en met 8. De sportdagen, een initiatief van SportRaad Heiloo, worden onder leiding van Heilooër buurtsportcoach Pascale de Hoogh georganiseerd door stagiaires bij de sportraad, derde- en vierdejaars CIOS- en Horizonstudenten Sport & Bewegen.

Voor het eerst zijn er in het kader van de sportdagen ook sport- en spelactiviteiten voor leerlingen van groepen 1 en 2. Basisschool De Duif beleefde vandaag, woensdag 13 mei, de primeur met een zonovergoten 'Boerderij Sportdag'!

De sportstagiaires, uitgedost in boerenkleding, hadden een gevarieerd parcours uitgestippeld, met allerlei leuke spelactiviteiten (zowel buiten op het schoolplein als binnen in school) in het teken van de boerderij. Met begrip voor hun jonge leeftijd legden ze de kleintjes uit wat bij elk onderdeel de bedoeling was. Annemiek van de Vliet, directeur van De Duif, genoot ervan om te zien hoe de jongste Duifjes hun best deden bij het zakkenlopen, sponsen gooien, eieren lopen, skippybal springen, emmertjes water halen, kruiwagenracen en andere leuke kinderspelletjes. Alles uiteraard in boerderijstijl; met echte strobalen en een 'melkkoe' voor de ergste dorst. En wie wilde, kon zich laten schminken. Annemiek is trots dat De Duif de primeur heeft voor de eerste sportdag voor de aller jongste basisschoolleerlingen: ,,De sportstudenten en buurtsportcoach Pascale hebben alles goed voorbereid, als school hoefden we slechts een aantal ouders voor wat extra begeleiding te verzorgen. En die wilden maar al te graag helpen."

Vanwege de spreiding van de meivakantie nemen de leerlingen van groepen 7 en 8 van De Duif vandaag deel aan een klim-clinic in Alkmaar.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant