Afbeelding

Wethouder Dellemijn licht verkeersonderzoek A9 toe

Algemeen Heiloo

Wethouder Dellemijn gaf vanochtend een toelichting op het Onderzoek Verkeerseffecten Aansluiting A9. Dit onderzoek stond afgelopen dinsdag op de agenda van B&W.

Bureau Goudappel Coffeng, een adviesbureau op het gebied van Mobiliteit en Ruimte heeft de verkeerseffecten in kaart gebracht, die de aansluiting op de A9 zal hebben op het wegennet in Heiloo. Hiervan is een rapport verschenen waarvan de resultaten vandaag zijn toegelicht.

In het onderzoek is gekeken naar de verkeersintensiteit op 13 verschillende trajecten in Heiloo, telkens refererend aan het Verkeersplan Heiloo. In dit Verkeersplan is vastgesteld welke hoeveelheid verkeer op welke plaatsen toelaatbaar zijn. Voorbeelden van trajecten zijn de Kerkelaan, de Kanaalweg, de Vennewatersweg, het Malevoort en de Zeeweg.

Uitgangspunt is het basisjaar 2010 en vervolgens zijn voor genoemde trajecten 3 varianten uitgewerkt: welke verkeersdrukte wordt verwacht in 2030 wanneer er geen aansluiting op de A9 is, welke verkeersdrukte wordt verwacht in 2030 wanneer er wel een aansluiting op de A9 is en wat is de verwachting wanneer er in 2030 een aansluiting op de A9 is en tegelijkertijd verkeersontmoedigende maatregelen zijn genomen als snelheidsbeperkingen en wegversmallingen. In het rapport is rekening gehouden met uitbreiding van woonwijken als Zandzoom en Zuiderloo en met de uitbreiding van bedrijventerrein Boekelermeer Heiloo. Ook is gekeken naar het 'kustverkeer'.

Wethouder Dellemijn benadrukt dat de infrastructurele investering ten behoeve van de A9 voor 80% ten bate komt van heel Heiloo. "Ik hoor vaak de opvatting dat de aansluitng op de A9 er alleen zou komen voor Zuiderloo, Zandzoom en de Boekelermeer Heiloo, maar dat is pertinent niet het geval. 

Ook inwoners van andere wijken in Heiloo zullen geneigd zijn deze afslag te kiezen, in plaats van de route via het Kooimeerplein", aldus Dellemijn.

De conclusie van de gemeente, op basis van dit rapport, luidt dat de aansluiting van Heiloo op de A9 potentie biedt, omdat het tot een meer gelijkmatige belasting van het totale verkeersnet leidt en een betere doorstroom.

Meer informatie vindt u op de website van Gemeente Heiloo.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant