Het korps van Edam Volendam is bezig met de vaardigheidstoets.
Het korps van Edam Volendam is bezig met de vaardigheidstoets. Foto Carolien Breed

Brandweerwedstrijd in Heiloo

Algemeen

HEILOO – Brandweer Heiloo was vandaag gastheer voor de provinciale vaardigheidstoets, een brandweerwedstrijd waaraan zeven korpsen deelnamen. Vijf korpsen uit Noord-Holland (Graft de Rijp, Volendam, Zaandijk, Beverwijk en Broek in Waterland) en twee uit Noord-Brabant (Erp en Veghel) streden om een plaats in de volgende ronde in de categorie Hoofdklasse.

Christel Borgstrom is wedstrijdleider van de Algemene Brandweer Wedstrijd Commissie (ABWC). ,,Elk korps heeft 55 minuten speeltijd, vandaag is de melding 'bedrijfsongeval met beknelling'. Gaande de reddingsactie breekt ook nog brand uit."

Een jury beoordeelde de wedstrijdploegen op hun vakbekwaamheid. Plaats van het 'ongeval' was de hal van CiroPack. Borgstrom vervolgt: ,,De twee beste team gaan door naar de volgende ronde. Ieder korps is naar Heiloo gekomen met zijn eigen tankautospuitwagen. Omdat het om de hoofdklasse gaat, is ook de officier van dienst van het korps aanwezig." Sommige deelnemende teams werden aangemoedigd door hun eigen supporters. Maar uit eigen omgeving waren mensen nieuwsgierig komen kijken. De prijsuitreiking vond aan het einde van de dag plaats in de brandweerkazerne aan de Rosendaal.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant