Afbeelding
Foto Carolien Breed

Verkeershinder door rioolrenovatie

Algemeen Heiloo

HEILOO – Deze week zijn de werkzaamheden gestart voor de rioolrenovatie van het stuk hoofdriool Kanaalweg/Rosendaal en de kruising Stationsweg/Kanaalweg en Kennemerstraatweg. Hierbij wordt de zogeheten 'kousmethode' toegepast, een methode waarbij het wegdek niet hoeft worden opengebroken.

De werkzaamheden -in opdracht van de gemeente Heiloo- worden uitgevoerd door GMB Rioleringstechnieken in de periode van half april tot en met 21 mei. De kruising Stationsweg, Kanaalweg en de Kennemerstraatweg blijft tijdens de werkzaamheden vandaag (en mogelijk morgen) open, maar verkeer komende vanuit de verschillende richtingen kan er -door vertraging- hinder van ondervinden. Om chaos (en irritatie) op dit zeer drukke kruispunt zoveel mogelijk te voorkomen, is een bedrijf ingehuurd dat met professionele verkeersregelaars het verkeer veilig langs de werkzaamheden leidt. Veel automobilisten zijn door de vertraging enigszins verrast maar reageren gelaten. Een aantal probeert liever om te keren dan rustig af te wachten.

In een brief aan de omwonenden staat vermeld dat de kruising vanaf vrijdagavond 1 mei 20.00 uur tot en met maandag 4 mei 05.00 uur voor alle verkeer zal zijn afgesloten.

Bij de kousmethode wordt door middel van een lier een kous in het riool aangebracht, die vervolgens met UV-licht wordt uitgehard. Hierbij kan een geur vrijkomen, die volgens het coördinerende advies- en ingenieursbureau Duwabo BV onder deze omstandigheden niet schadelijk voor de gezondheid is. Na een laatste inspectie en schoonmaak door middel van hoge waterdruk is het hoofdriool weer voor tientallen jaren functioneel.

Afbeelding

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant