Afbeelding
Foto Carolien Breed

De Loet spectaculair geopend met kanonvuur en serpentines

Algemeen

HEILOO - Vrijdag 17 april was de officiële opening van de nieuwe De Loet. In het bomvolle restaurant waren alle sprekers, van Hans Couzijn, wijkmanager Viva! Zorggroep Heiloo, de burgemeester, de heer De Vries van Zorgcirkel tot en met Lucien van Ruth van Viva! Zorggroep, het met elkaar eens: De medewerkers van het woonzorgcentrum hebben de afgelopen jaren een enorme prestatie geleverd; ondanks twee ingrijpende verhuizingen, zijn ze ook nog in staat gebleken hoge kwaliteit in zorg te leveren. Na tweeënhalf jaar in de tijdelijke voorziening Klein Varnebroek te hebben gewoond, wonen de 84 bewoners van woonzorgcentrum De Loet al weer een paar maanden in de nieuwe De Loet in plan Oost. Ook zij kregen alle waardering voor het feit, dat ze op hoge leeftijd zoveel veranderingen zo goed doorstaan hebben.

De nieuwe De Loet telt 124 zorgappartementen, waarvan honderd appartementen (één-, twee- en driekamerappartementen) voor ViVa! Zorggroep en in de Amberhof 24 appartementen voor De Zorgcirkel (voor mensen met dementie). De burgemeester sprak zijn bewondering uit voor het nieuwe woonzorgcentrum, dat voldoet aan de modernste maatstaven. Hij vindt het prachtig geworden. ,,De Loet is niet alleen een centrum voor de buurt, het is voor het hele dorp van grote waarde."

Voor de heer Van Ruth is met de officiële opening van de nieuwe De Loet de cirkel rond. Hij refereerde aan het huidige overheidsbeleid, dat ouderen stimuleert zo lang mogelijk thuis te wonen en sprak tot de bewoners: ,,U bent hier thuis, dit is uw huis!" Want bewoners die daartoe in staat zijn, hebben in De Loet alle mogelijkheid de regie over zijn eigen leven te houden door 'het  à la carte aanbod in welzijnsactiviteiten, zorg en wonen'. ,,Niet iedereen is hetzelfde!" Viva! Zorggroep wil kwaliteit van leven bieden en verhuurt verspreid in de regio ongeveer 200 appartementen. Voor De Loet geldt; niet alleen bewoners, ook omwonenden kunnen gebruik maken van de diensten die hier worden aangeboden.

De dorpsomroeper nam de spreekstoel over en nodigde iedereen die wilde en kon uit voor het ceremoniële gedeelte van de opening, dat buiten plaatsvond. Op het terras stond een heus kanon, dat onder meer ontstoken werd door de hoogbejaarde heer Haanstra, namens 'de oude garde' van de Loetbewoners. Geen luid geknal, maar met felgekleurde serpentines kreeg de nieuwe De Loet haar eerste 'vuurdoop'.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant