Afbeelding

Start Appeltje Eitje week

Algemeen

HEILOO – In winkelhof 't Loo was vandaag de aftrap van de Appeltje Eitje-week, de lokale gemeentecampagne ter bevordering en bewustwording van een gezonde levensstijl. De week duurt tot en met 18 april en staat bol van de activiteiten om gezonder te eten en meer te bewegen.

Voor deze gelegenheid was een compleet Appeltje Eitje plein in 't Loo ingericht, met tal van lokale stands met informatie op het gebied van gezondheid. Het winkelend publiek kon zich vrijblijvend laten testen in onder meer een metabolische leeftijdstest, longtest, maar ook een stress- en spanningstest.

Verder gezonde aanbevelingen, zoals het gezonde lunchtrommeltje en/of smoothie, door voedingsdeskundigen, waren een mobiele fysiotherapeut voor advies, masseuse voor ontspanning en twee mondhygiënisten aanwezig. Zij wezen op de zogeheten sluipsuikers in veel drankjes en voedingsmiddelen. Daarnaast kon het publiek een aantal uitdagingen aangaan; wie schilt de langste appelschil, fietst de meeste meters en/of roeit het verst? Kortom: Gezonde voorbeelden voor jonge en oude Heilooërs.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant