CBS de Duif interviewt Michel Rog - Tweede Kamerlid
CBS de Duif interviewt Michel Rog - Tweede Kamerlid

Leerlingen CBS de Duif bezoeken Tweede Kamer

Algemeen

HEILOO - Leerlingen van groep 7 van CBS de Duif vertrokken op 31 maart al vroeg naar Den Haag. In het kader van het vak burgerschapskunde hadden zij een excursie naar het Binnenhof en de Tweede Kamer. De leerlingen werden ontvangen door ProDemos, de organisatie die voorlichting geeft over democratie en de rechtsstaat.

Na een speurtocht rond de Ridderzaal mochten ze, via de wenteltrap in één van de torens, een kijkje nemen in de Ridderzaal. Vanaf het balkon waren de troon van de koning en de koningin, de vaandels en de tekst van de grondwet goed te zien. Na een grondige screening bij de veiligheidspoortjes brachten de leerlingen een bezoek aan de Tweede Kamer. Op de publieke tribune kregen zij uitleg over de gang van zaken tijdens de vergaderingen.

Vervolgens hadden de leerlingen een afspraak met Michel Rog, Tweede Kamerlid voor het CDA en woordvoerder onderwijs. De leerlingen interviewden hem over onderwijs, Cito-toetsen en zijn werk in de politiek. Bij het verlaten van de Tweede Kamer stapte minister Plasterk binnen, hij had nog net even tijd voor een fotomomentje voor de leerlingen van De Duif.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant