Start werkzaamheden stationsgebied

Algemeen

HEILOO - Op 13 april starten de gemeente Heiloo met de werkzaamheden in het stationsgebied die de verkeersafwikkeling en –veiligheid moeten verbeteren. Het stationsgebied blijft bereikbaar tijdens de werkzaamheden die duren tot 24 april.

De belangrijkste aanpassingen in het stationsgebied zijn onder andere het veranderen van de rijrichting door deze om te draaien, het verschuiven van de huidige zebra op de Heerenweg voor de Ontdekking, richting het plein en het verleggen van de laad- en losplaats langs de Heerenweg dichter tegen het plein aan. En het bestempelen van het winkelgebied in het stationscentrum als woonerf (15 kilometer per uur). Alles ter verbetering van de verkeerveiligheid. Verder is er door de laad- en losplaats dichter tegen het plein aan te leggen, beter zicht op het verkeer op de Heerenweg bij het uitrijden van de parkeergarage. Extra fietsenrekken zorgen voor meer overzicht en minder overlast van losstaande fietsen in het gebied.

Tijdens de werkzaamheden blijft het gehele stationsgebied voor voetgangers en fietsers bereikbaar. Voor de automobilist is het gebied tijdelijk niet toegankelijk. Zij moeten hun auto parkeren in de parkeergarage.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant