Afbeelding

Leerlingen De Zuidwester doen restaurantervaring op

Algemeen

HEILOO - De leerlingen uit groep 7B van obs De Zuidwester zwaaiden voor één dag de scepter in brasserie In 't Groen. Zij konden op woensdag 4 maart ervaren hoe leuk en veelzijdig het is om in een restaurant te werken.

Chef-kok Hubert Tervoort en zijn team boden de leerlingen een kijkje in de dagelijkse gang van zaken in het restaurant. In de ochtend maakten de leerlingen kennis met verschillende restaurantwerkzaamheden zoals tafeldekken, kassawerkzaamheden, gasten ontvangen en jassen aannemen, bestelling opnemen, barwerk et cetera. En ze leerden dat een goede samenwerking in de keuken en in de bediening belangrijk is. Vanaf 12.00 uur werd al het geleerde in de praktijk gebracht, iedere leerling had namelijk twee gasten (ouders/grootouders) uitgenodigd voor de lunch. Ook burgemeester Hans Romeyn was van de partij. Jonge obers serveerden mooi opgemaakte borden aan tafel, met gerechten die de even jonge keukenbrigade zelf had bereid. Toen alle gasten weer vertrokken waren, hielpen de kinderen natuurlijk ook mee met opruimen en afwassen. Weer eens wat anders dan een gewone dag in de schoolbanken!

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant