Waterfestijn in Plan Oost, 1977
Waterfestijn in Plan Oost, 1977 Foto René Alphenaar

Nostalgie in de Achteruitkijkpost: 1977, waterfestijn in plan Oost

Algemeen De Achteruitkijkpost

De Achteruitkijkpost is een nieuwe rubriek waarin de Uitkijkpost geregeld oude foto's zal tonen uit (lang) vervolgen tijden. Op deze foto uit 1977 is een waterfestijn te zien, gehouden in en rondom de tweede vijver in plan Oost. Zo te zien was het hele dorp op het festijn afgekomen.

De foto's komen uit de uitgebreide collectie van Heilooër René Alphenaar, fotograaf, in het verleden ook voor de Uitkijkpost. Midden jaren '60 van de vorige eeuw 'sloeg' René aan het fotograferen en daar is hij niet meer mee opgehouden. René heeft mappen vol; een compleet archief, ook te zien via www.fotomuseumheiloo.nl. De komende tijd zal de Uitkijkpost daar een aantal van tonen in deze rubriek. Foto's die aan het einde van de vorige eeuw in Heiloo en omstreken gemaakt zijn; van middenstanders, markante personen, het uitgaansleven, dorpsgezichten, evenementen en meer.

Voor 'veertig en ouder' een terugblik naar het verleden, die wellicht een gevoel van herkenning en nostalgie oproept. Voor de jongere generatie Heilooërs een kijkje in de jeugdtijd van hun ouders. Goed voor een glimlach of een gevoel van weemoed.

Reacties op en anekdotes over het getoonde tafereel zijn uiteraard welkom; wie wil, laat gerust een reactie achter onze site!

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant