Trias atlete Nienke Madderom sprint bij de 60 meter horden naar de Nederlandse titel.

Nienke Madderom wint nationale titel op 60 meter horden

Algemeen

Atletiek
HEILOO - Trias atleten Nienke Madderom en Timme Koster hebben in Apeldoorn uitstekend gepresteerd tijdens de nationale kampioenschappen tot en met 13 jaar. In het goedgevulde Omnisport centrum liep Nienke Madderom op de 60 meter horden met overmacht naar de nationale titel.

Bij de jongens was het Timme Koster die verrassend het zilver won op de 60 meter horden. In de serie en halve finale waren beide atleten van Trias oppermachtig. Elke race verbeterde Timme en Nienke hun records. Uiteindelijk won Nienke de titel met een tijd van 9.81 seconden, Timme liep 9.54 seconden. Deze tijden zijn een van de snelste tijden ooit gelopen in Nederland. Andere opvallende prestaties waren onder meer de kwalificatie voor de halve finale van Jens Oosterink op de horde en Xiorese Romero die negende werd op de sprint.

In Kerkrade was er eveneens Trias succes. Tijdens de NK cross won Trias trainer Hennie Punt de titel bij de masters 60-plus. Bij de dames werd Inge De Jong keurig vierde. Bij de mannen liep Pim Molenaar eveneens bij de top.