Afbeelding
foto: Kees Hageman

Haan weer op de torenspits

Algemeen

HEILOO - Vandaag, dinsdag 16 december, is op een feestelijke wijze de opnieuw vergulde haan teruggeplaatst boven op het kruis op de spits van de Willibrorduskerk. Daaronder is tevens de herstelde en ook opnieuw vergulde bol weer aangebracht met daarin een boodschap voor degene die over circa vijftig jaar voor een nieuwe renovatie staan.

Het kruis kon nog net geplaatst worden voordat de storm van afgelopen vrijdag het werken op de hoogste steigerdelen onmogelijk maakte. De firma Pronk heeft hiermee de eerste fase van het herstel van de toren voltooid en kan deze week begonnen worden met het afbreken van het bovenste gedeelte van de steigers.

Nu volgt het herstel van de galmborden en houtwerk op de steunberen en onderste torenkrans. Het netjes afdekken met leien zal het einde van deze tweede fase markeren. Voorzichtig is al begonnen aan de derde en laatste fase; het herstel van de ketting- en muurankers en verrotte balkkoppen. Naar verwachting is, mits het weer meewerkt, medio februari de renovatie gereed.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant