Afbeelding

Basketballers Flashing Heiloo zetten zegetocht voort

Algemeen

HEILOO- Afgelopen zaterdag heeft het landelijk spelende Parkmobile JU20 van Flashing Heiloo een nuttige en verdiende overwinning geboekt. In Nijkerk (Gelderland) werd Sparta Nijkerk overtuigend aan de zegekar gebonden: 57-72.

Daarmee werd de derde achtereenvolgende overwinning tegen een team uit oost Nederland behaald. Het eerste kwart liet een gelijk opgaande strijd zien. Zowel Flashing als Sparta begonnen aanvankelijk stroef. Op de helft van dit eerste kwart stond het nog maar 4-3. Na time-outs van beide coaches kwam er meer leven in de brouwerij. Aan Heiloose kant kwam er meer lijn in het spel. Vooral aanvallend liep het beter. Verdedigend had Flashing echter moeite om de insnijdende spelers af te stoppen. Pas aan het eind van dit eerste kwart werd een klein gaatje geslagen in het voordeel van Heiloo (16-18).

In het tweede kwart heerste de luchtmacht van Flashing: uitblinker en topscoorder Jeroen Aris leek niet meer te stoppen. Mede door goed aangeven van zijn teamgenoten bleek hij een plaag voor het Nijkerkse team. Verdedigend werd agressiever gespeeld waardoor Sparta nauwelijks nog tot scoren wist te komen. Het tweede kwart werd dan ook overtuigend gewonnen (6-17) zodat de rust werd bereikt bij 22-35.

In het derde kwart startten de gastheren met snelle scores en zetten het team van coach Paul Aris onder druk. Flashing wist met grote moeite dit offensief in te dammen. Er werd aanvallend te onrustig gespeeld. Dit leidde tot onnodig balverlies bij het team uit Heiloo. Sparta kon echter niet goed profiteren van het mindere spel van Flashing. Het won dit derde kwart wel (19-18) maar kreeg de aansluiting niet tot stand.

In het laatste kwart was het Jeroen Aris die Heiloo in veilige haven loodste. Met dertien punten nam hij het leeuwendeel van de productie voor zijn rekening. Het vierde kwart werd dan ook gewonnen met 16-19. En daarmee werd de overwinning uiteindelijk toch gemakkelijk binnengehaald: 57-72. De scores: Jeroen Aris 15-17 (32), Max van Rixel 7-4 (11), Jeffrey Klerk 4-5 (9), Robbert de Ruiter 5-1 (6), Job Velseboer 0-6 (6), Max Knegt 2-1 (3), Arthur Kerst 2-1 (3) en Andrew Leek 2-0 (2). Met deze zege handhaaft Flashing Heiloo zich keurig in de middenmoot.

Komende zaterdag 13 december speelt Parkmobile JU20 Flashing Heiloo haar laatste wedstrijd voor de winterstop. In de eigen sporthal Het Vennewater wordt Jugglers uit Enschede ontvangen. Aanvang van deze wedstrijd is om 18.00 uur.