Dorcas winkelnieuws

Klanten aan het woord

HEILOO - "Het lastige is de verleiding te weerstaan iets te kopen, als je niet iets speciaals zoekt. Zo van: je weet maar nooit", zegt Henk van Eig, een regelmatige bezoeker. Hij hoopt een kettingzaag te vinden.

Van Eig noemt zich ‘pelgrimeur’. Vanuit Bergen heeft hij fietsend onder andere vele pelgrimsoorden in de wereld gezien. "Ik koop hier regelmatig reisboeken. Natuurlijk kan je alles over een land en een stad op internet vinden en je reis uitstippelen, maar er gaat niets boven bladeren door boeken en gidsen."


Hij brengt zelden iets in. "Ik heb last van traagheid in het beslissen of ik iets wegdoe. Maar het zal er toch een keer van moeten komen, want ik ga waarschijnlijk verhuizen. Het geeft een goed gevoel dat iets bij jullie nog een tweede kans krijgt. Overigens mijn complimenten voor de nieuwe winkel. Prachtig."


Over een gebrek aan ingebrachte spullen heeft Dorcas niet te klagen, dus zo erg is het niet dat ook Nanny Seijger "nooit wat inbrengt. Ik kan niks wegdoen. Ik vind dat vreselijk van mezelf. Ik spaar spullen. Ik snuffel naar iets bijzonders. Deze keer heb ik een paar Wedgwood schoteltjes voor € 3,50 gescoord. Veel te goedkoop. Maar ja, anders zou de lol er voor mij ook wel een beetje vanaf zijn. De winkel is mooi en netjes ingericht. Ik zou wel een snellere doorloop van kleding willen, zodat ik vaker wat nieuws zie, al heeft dat ook te maken met het feit dat ik zo vaak kom."


Silvia van Ingen is ook een vaste bezoeker. Zij brengt niet alleen spullen, maar loopt ook alle rekken langs, op zoek naar "niks specifieks. Dit keer vond ik een boxkleedje en een dekentje. De nieuwe winkel is overzichtelijk, al moet ik wel zeggen dat de vorige winkel gezelliger was. Een beetje rommelig mag een kringloop wel zijn."


De opbrengst van de Dorcas-winkels gaat naar goede doelen en dat spreekt Marjo van Dijck aan. Zij zet zich via Mariettes Child Care in voor een kindertehuis in Ghana. "Jullie winkel verdient een dikke tien. En die service! Ze zetten de fiets die ik kocht in m’n auto!" Ze geeft de behulpzame vrijwilligers Berend en Jack een hug.